OVER ONS

 

BEAUTY IS IN THE EYE OF THE BEHOLDER mail@wodansart.nl Mob: 06 39267941

Over ons

 

De kunstobjecten van Wodan’s Art illustreren de duurzaamheid van hergebruik van weggegooide of ongebruikte materialen in een circulaire economie en sporen ons aan om zelfs in restmaterialen esthetische waarden te ontdekken.

 

Wodan’s Art maakt kunst/gebruiksobjecten van gerecycled materiaal, zoals gebruikte flessen, lege bierblikjes, oude fietsvelgen en boomtakken. Het weggegooide materiaal wordt zowel in zijn natuurlijke vorm gebruikt, als deels beschilderd.

 

De naam “Wodan” verwijst naar de natuurgoden van de Noorse heldensaga de Edda, van wie o.a. gezegd wordt: ”Beter dan wie dan ook zijn zij bekend met de wezens van het woud”. Magie is overal om ons heen te vinden en hoeft alleen maar ontdekt te worden. Wodan’s art probeert de essentie van deze natuurkrachten beter zichtbaar te maken door houtvormen subtiel te verfraaien. Het resultaat is verwondering en ontroering.

 

Het Wodanlogo (zie onderaan deze web pagina) bestaat uit een speerpunt, twee ravenvleugels en een oog.

Wodan

 

 

Leen

Leen Kuiper is, behalve adviseur duurzame energie en opgeleid in het bos- en natuurbeheer, in zijn vrije tijd kunstenaar. Hij vindt het heerlijk om in het bos takken te gaan zoeken, die als uitgangsmateriaal kunnen dienen voor diverse bosbeesten. Ook het maken van flesselampen en andere recycle-kunst geeft hem veel voldoening. Tevens is Leen co-founder van een start-up bedrijf, dat een Sunlight cooker op de markt brengt, dat een duurzame kookoplossing biedt aan arme mensen in zonnige gebieden, die nu nog op brandhout en houtskool koken (zie: www.sunlightcooking.com).

Copyright © All Rights Reserved 2015